BNI menestyy Givers Gain -periaatteen ansiosta. Jakamalla bisnesmahdollisuuksia muille, saat niitä vastavuoroisesti takaisin.

”Mitä enemmän jaat, sitä enemmän saat!”

MITÄ BNI TARJOAA:

Hyvin organisoidun työskentelymallin, joka mahdollistaa muiden ihmisten kontaktiverkon hyödyntämistä

  • Kun kokoonnutaan viikoittain ja tavataan one-to-one tapaamisten merkeissä, tämä luo luonnollisesti pohjan sille, miten kunkin kontaktiverkostot saadaan ryhmän hyödyksi.

Viikoittaisen myyntikokouksen, jossa jäsenet toteuttavat hyvin organisoitua kokousagendaa

  • Kun on selkeä agenda, kokoukset ovat tehokkaita ja toimivia. Agendassa tulee kaikki olennainen käsiteltyä jämäkästi, mutta rennossa ilmapiirissä. Kun aikataulusta pidetään kiinni, tällöin kunnioitetaan kaikkien läsnäolevien aikataulua.

Ryhmän sisäistä kilpailua ei ole – vain 1 edustaja kultakin alalta

  • Kultakin toimialalta voidaan ottaa mukaan vain 1 henkilö, jottei ryhmän sisälle synny kilpailua ja ”kuppikuntaisuutta”. Kun on vain 1 hieroja mukana, kaikkien on mahdollista suositella häntä, kun hierontapalveluista tulee puhe.

Ryhmän jäsenet ovat Sinun myynti- ja markkinointitiimisi

  • Kun liikekumppani on rakentanut luottamusta ryhmäläisiin ja tuo itse suosituksia sekä vieraita, hän myös saa suosituksia. Ryhmän muut liikekumppanit toimivat kyseisen liikekumppanin suosittelijoina, jolloin todellakin syntyy myynti- ja markkinointitiimi kentälle.

Kehittävän ympäristön, joka tukee bisneskasvua

  • Eräs iso plussa BNI-ryhmässä on juuri se, että se koostuu aina eri aloilla toimivista liikekumppaneista. Tällöin diversiteetistä on iso hyöty. One-to-one -tapaamisilla oppii tuntemaan eri toimialojen käytäntöjä ja toimintatapoja. Toisekseen saa melkoisen sparraustiimin ympärilleen. Etenkin nuoremmille ja vähemmän kokeneille yrittäjille/myyjille voi olla erityisen iso apu siitä, että saa vaikkapa lakimieheltä lounastapaamisella ”epävirallista sparrausta”. Lisäksi yksinyrittäjät kokevat usein BNI-ryhmän ikäänkuin työyhteisönä.

 

Artikkelin kirjoitti

JuhaAholaJuha ”Vauhtipyörä” Ahola
Director Consultant
Alue: Pohjois-Suomi

 

 

BNI Finland Oy:n operatiivinen johtaja Mikko Tukonen on sanonut Juhasta seuraavaa:

Juha ”Vauhtipyörä” Ahola, joka on toiminut vuoden 2014 alkaen BNI-konsulttina Oulun seudulla, on hieno esimerkki aktiivisesta toiminnasta. Juhan erinomaisuus perustuu pitkälti hyvään suunnitelmaan,erittäin aktiiviseen markkinointiin sekä myyntiin ja hyvään analyysiin.

Oulun alueelle syntyi vuodessa aktiivisia ryhmiä 2 kpl, joissa oli liikekumppaneita yhteensä noin 80 yritystä.

Juha ansaitsi siten vuoden 2014 BNI Finlandin PARAS KEHITTÄJÄ – arvonimen. Olen ylpeä saadessani luovuttaa tämän halutun tittelin hänelle. Esimerkin voima ja menestyksen malli on merkityksellistä aina kun rakennetaan jotain suurta.