Sain kutsun BNI-kokoukseen uudelta tuttavuudelta Juha Aholalta joulukuussa 2014 eräällä kuvauskeikalla, jonka lähdin tekemään ystäväni pyynnöstä pientä vaivanpalkkaa vastaan. Tuohon aikaan en kovinkaan mielelläni tehnyt keikkoja, joista en saanut mielestäni oikeaa korvausta. Halusin käyttää aikani pelkästään töihin, joista pystyin laskuttamaan kunnon korvauksen. Tämä keikka osoittautui kuitenkin hyvin merkitykselliseksi elämässäni. Kyseisen keikan hedelmiä korjailen parhaillaan.

Ihan ensimmäisellä kerralla vierailtuani BNI-kokouksessa en sisäistänyt BNI-ideaa, mutta kun sain uuden kutsun Juhalta ryhmään, jota alettiin rakentamaan perjantai-aamulle, ymmärsin mistä oli kysymys. Silloin myös mukaan jo lähteneet ihmiset vaikuttivat erittäin positiivisilta ja saman henkisiltä. Toki mukaan lähtemiseen vaikutti suurelta osalta SOL:in palvelujohtaja Marko Mertala – tunsin olevani isojen liikemiesten seurassa ja varsin hyvän vaikutuksen Marko tekikin, kun otti minut vastaan ihmisenä, eikä katsonut saavutuksiani, joita siihen menessä ei kovinkaan ollut kertynyt. Me kaikki ollaan tasavertaisia, liikevaihtoon tai yrityksen kokoon katsomatta – olemme liikekumppaneita. Kokeneemmat yrittäjät jakavat osaamistaan ja sparraavat kollegoita ryhmässä auliisti.

Tämä 2,5-vuotinen BNI-matka on minulle henkilökohtaisesti ollut erittäin opettavainen. Taloudellisen hyödyn lisäksi olen saanut muutakin hyötyä. Joka perjantainen hissipuhe on karsinut ison osan esiintymisjännityksestä, hissipuheen miettiminen on terävöittänyt liiketoimintaani ja keskittyminen omaan ydinosamiseen on parantunut. Olen tavannut kahden vuoden aikana erittäin paljon hienoja ihmisiä ja oppinut luomaan suhteita.

Olen oppinut, että luottamus on ensimmäinen ja tärkein asia aloittaessa suhdetta ihmisen kanssa. Olipa sitten kyseessä bisnes-, ystävyys- tai parisuhde, kaikkia yhdistää luottamus. Mikäli luottamusta ei synny, ei synny mitään muutakaan. Ymmärrän myös käytännössä, miten givers gain -periaate toimii. Pienistäkin auttamisteoista seuraa hienoja asioita.

Eräs asia, jossa olin vielä pari vuotta sitten yritteliäs, mutten saanut tuloksia aikaan, oli vieraiden kutsuminen verkostoitumaan kanssamme. Matkan varrella olen kehittynyt tässä asiassa ja parhaimmillaan olen saanut 5 tuttavaani verkostoitumaan kanssamme. Poikkeuksetta vieraat kiittelevät jälkikäteen, että pääsivät tutustumaan. 6 itse kutsumaani tuttavaani on liittynyt myös BNI-ryhmiin liikekumppaneiksi.

Tervetuloa tutustumaan, olisiko sinulle ja sinun bisneksellesi hyötyä BNI:stä?

Juho ”Salama” Tauriainen

Artikkelin kirjoittaja Juho Salama Tauriainen on ollut BNI Oulu Explosion ryhmän liikekumppanina alkuvuodesta 2015 alkaen mm. tiedottajan ja valmennuskoordinaattorin roolissa. Juho on myös ansainnut arvostetun mustan badgen tuomalla BNI-ryhmiin vähintään 6 liikekumppania mukaan. Nyt Juho toimii myös BNI Oulu Drive -ryhmän lähettiläänä.